Užitečný

Před / po: vytvoření bytu pod střechami Paříže

Před / po: vytvoření bytu pod střechami Paříže

Svažující se prostory není vždy snadné uspořádat: atypická architektura, nízká výška stropu a nepředvídatelné objemy vyžadují přeměnu dovednosti a vynalézavosti na příjemné obytné prostory! Mladý pařížský pár, majitel pěti servisních místností umístěných pod střechami haussmanovské budovy, snil o jejich sloučení do jediného bytu: tuto delikátní misi svěřil architektonické agentuře Taloni + Barret, specializující se na renovaci městských interiérů. Po důkladné studii místa a vytvoření 3D projektu byli Lily Taloni a Sébastien Barret schopni tento projekt provést jako žádný jiný: vysvětlení na obrázcích.

Pět ložnic pro jedinečný životní prostor

před : Mladý pár měl dobrý nápad koupit všechny servisní místnosti, obvykle nazývané „pokojské“, umístěné v nejvyšším patře budovy ve východní Paříži. Jeho projekt? Spojte všechny tyto malé obytné prostory do jediného bytu! Záměr je ambiciózní, ale ne nedosažitelný. Majitelé svěřili místo agentuře pro design interiéru Taloni + Barret, která okamžitě zohledňuje rozmanité možnosti, které tyto prostory nabízejí. Budeme to samozřejmě muset přizpůsobit, avšak budoucí byt bude mít výhodu, že je jedinečný a velmi funkční.



po : Po dokončení práce si nelze představit, že tento podkrovní byt je ve skutečnosti tvořen starými servisními místnostmi! Lily Taloni a Sébastien Barret provedli velké množství izolačních prací a původně připojili nástěnný izolátor pokrytý panely BA13. Stará okna byla nahrazena Velux® diskrétním designem. Architekti se rozhodli ponechat většinu starých paprsků, přivést postavu do tohoto nového prostoru: jednoduše natřeni bílou barvou, kývnou minulostí místa. Elektřina a klempířství také těží z celkové rekonstrukce, aby splnily platné normy a přizpůsobily se novému uspořádání bytu.

Dekorace kombinující kouzlo a moderní design

před : pokoje bývalé služky byly jejich bývalými majiteli víceméně dobře udržovány. Některé z nich byly izolované a těží z elektřiny a tekoucí vody, zatímco jiné byly po mnoho let opuštěny.



po : Architekti agentury Taloni + Barret úspěšně splnili výzvu harmonizace prostor a dali iluzi velkého duplexního bytu. Především bylo nutné rozbít lineární aspekt tvořený ložnicemi v řadě, a proto myšlenka integrace posuvných dřevěných dveří k oddělení rodičovské ložnice od kancelářských prostor. Tento vchod, orámovaný dvěma nástěnnými svítidly, které přehlédlo několik světlíků, vnáší do místnosti divadelní aspekt, který návštěvníkům odhalí překvapení. Ta se konala v jedné z nejvíce degradovaných servisních místností; jeho renovace vyžadovala titanickou práci včetně změny paprsků, které hrozily kolapsem. Prostor na spaní je nyní světlý a velmi funkční díky četným úložištím na míru pod svahem. Pokud jde o kuchyň, nyní představuje okouzlující přínos bytu s jeho tradičním nábytkem a pěkně modrou cementovou podlahou. Pokračuje koupelnou vyzdobenou v podobných tónech a vytváří vizuální jednotu v dekoru. Více informací na www.talonibarret.com