Informace

Před / po: Rozdělení podkroví, aniž by došlo k jeho deformaci

Před / po: Rozdělení podkroví, aniž by došlo k jeho deformaci

Podkroví je velké obydlí umístěné v bývalé dílně, továrně nebo skladu. Světlý a často otevřený plán nabízí atypický životní prostor, daleko od konvencí tradičního domu. Architekti agentury Taloni + Barret pracovali v této bývalé továrně v okrese Ménilmontant, přeměněni na prostorné ubytování, aby přehodnotili své vnitřní uspořádání. Majitel prostor chtěl oddělit spací prostor od zbytku obývacího pokoje, aby mohl těžit z většího soukromí. Lily Taloni a Sébastien Barret dali veškerý svůj talent do služby této atypické architektury, aby odlišili různé prostory, aniž by narušili svého původního ducha. Vysvětlení.

Oddělte ložnici, aniž byste ji zcela izolovali od obývacího pokoje

před : Když architekti agentury Taloni + Barret poprvé navštíví tento půdní byt o výměře 75 m2, který se nachází v pařížské čtvrti Ménilmontant, objevují velmi světlé místo, ale bez jakékoli osobnosti: ani architektura, ani nábytek jsou zvýrazněny. Konfigurace areálu také představuje problém pro majitele, který chce intimnější spací prostor. Jeho ložnice je skutečně plně integrována do obývacího pokoje, kde se již nachází kuchyň, obývací pokoj, jídelna a kancelář. Za tímto účelem svěřuje web agentuře Taloni + Barret, kterou v roce 2011 vytvořili Lily Taloni a Sébastien Barret. Mladí architekti vytvářejí každý den krásné prostory, od návrhu až po dokončení, a zároveň poskytují kreativní odpovědi na požadavky jednotlivců. Pro tento nový projekt spočívá výzva hlavně v přehodnocení uspořádání prostor bez vymazání „ducha“ podkroví této staré dílny.



po : Loft přijal nový prostor prostřednictvím polootevřeného pokoje umístěného v místě staré postele. Nízká zeď nyní odděluje ložnici od zbytku obývacího pokoje, aniž by ji rozdělila: překonaná odnímatelnými japonskými panely, uvolňuje vnější světlo a izoluje spací část od obývacího pokoje, kuchyně a jídelny. Otevřená police také působí jako oddělení na druhé straně postele, zatímco poskytuje další úložiště, které dříve v místnosti chybělo.



Dekorace vás zve na cestování

před : V podkroví je osobně nedostatek. Různé kusy nábytku patřící majiteli jsou krásně vyrobeny, ale žádné příslušenství k nim nepřichází. Další negativní bod: kuchyně. Otevřený do obývacího pokoje neodpovídá vkusu majitele, který by chtěl modernější prostor a barvy v souladu s jeho výzdobou.

po : Nová dekorace vás nyní zve na cestování, a to díky obrazům a vzpomínkám na dovolenou, které dávají tón celému obýváku. Barvy, které jsou k dispozici v odstínech béžové a hnědé, ohřívají tento velký prostor a odrážejí vynikající masivní parketové podlahy na podlaze. Majitel se rozhodl pro výzdobu oscilující mezi etnickým, koloniálním a průmyslovým stylem, obratnou směsici, která se dokonale hodí k objemům a duchu místa. Nová kuchyň také harmonizuje s touto novou výzdobou sportovními barvami podobnými japonským oddílům. S dříve neexistujícím centrálním ostrovem získává funkčnost a zůstává diskrétní. Po dohodě s majiteli se architekti rozhodli pro model s moderními liniemi a prvky z nerezové oceli, zahřívané pracovní deskou z masivního dřeva. Více informací na www.talonibarret.com