Komentáře

Před / po: vytvořte prostor ložnice v ateliéru 25 m2

Před / po: vytvořte prostor ložnice v ateliéru 25 m2

Majitel tohoto ateliéru o výměře 25 m2 pověřil rekonstrukci svého bytu agentuře Transition Interior Design a pro architekty představoval velkou výzvu. Předmět mise? Změňte prostor ve studiu tak, že vytvoříte ložnici oddělenou od obývacího pokoje, která je co nejjasnější. Za tímto účelem architektonické duo Margaux Meza a Carla Lopez uvažovaly o instalaci knihovny ve stylu klaustry jako oddělení. Výsledek? Malé studio bez duše o velikosti 25 m2 má všechno velké! Rozloha: studio 25 m2 Architekti: Margaux Meza a Carla Lopez Agentura: www.transition-id.com/

Před: studio o ploše 25 m2 bez duše, které se má restylovat od podlahy ke stropu

Žádné úložiště, žádná oddělená ložnice, žádný rytmus, žádná kontinuita mezi různými prvky ... Toto malé 25 m2 studio, které se nachází co by kamenem dohodil od vlakového nádraží Asnières-sur-Seine, bylo šedé jako obloha Pařížské předměstí. Na konci obývacího pokoje seděla stísněná podkrovní postel. Kuchyně, obývací pokoj a ložnice se spojily, bez přechodu nebo kontinuity (ahoj soukromí!). A to bylo bez zmínky o kuchyňském nábytku, jak je to možné, nebo o podlahové krytině, která již nebyla nejnovější čerstvostí ... Ale to bylo předtím, než se nový majitel studia rozhodl pověřit renovaci jeho majetek architektonické agentuře Transition Interior Design. No, vzal to. Touhou 26letého mladíka bylo vytvořit plnohodnotnou ložnici. Unavený mezipatrovými postelemi, rozkládacími pohovkami a dalšími rozkládacími postelemi prostě chtěl spát v „skutečné“ posteli. Abychom toho dosáhli, bylo vše přemýšlet a přepracováno ... od podlahy ke stropu.

Před návštěvou architektů bylo malé studio 25 m2 smutné a bezduché.

Po: další ložnice v malém studiu

Chcete umístit pokoj (se skutečným lůžkem) do místnosti 17 m2? Není to tak jednoduché. A ještě více, když má místnost jediný otvor po celé šířce. Řešení, které našli naši alchymisté obytných prostor? Knihovna ve stylu klaustry! A my říkáme "low hat". Tato částečná vizuální rozdělení skutečně umožňuje oddělit prostory díky velmi dekorativnímu optickému efektu. Perspektiva obývacího pokoje je plně zachována a oblast ložnice těží z denního světla díky rozdělení knihovny, která funguje jako filtr. Zde je výzva zahájená majitelem převzata s létajícími barvami. Nejen, že studio nyní těží ze spacího prostoru (a majitel má to potěšení ze spaní v reálném lůžku!), Ale také získává hloubku a jednotu. Pouhá přítomnost oddílu knihovny uprostřed prostoru stačí k objevování svazků ak vykreslování krásných grafických čar v bytě.

Knihovna stylu klaustry: chytrý nápad vytvořit dekorativní ložnicovou plochu.

Zrekonstruované studio s větším úložným prostorem

Vytvořením více polic přispívá knihovna prolamované také k překonání nedostatku úložiště, což není zanedbatelné, pokud žijete na malém 25 m2. Představivost architektů se však nezastavila v knihovně ve stylu klaustry, aby se ve studiu vytvořilo více úložného prostoru. Na straně ložnice byla postel zdvižena na plošině, aby poskytla další úložný prostor pod nábytkem. K tomu architekti použili kuchyňské skříňky Ikea, které byly odkloněny od jejich obvyklého použití ... prostě jednoduše! Zvýšená postel tedy slouží nejen k vymezení intimního kokonu v ložnicovém prostoru ... Rovněž slouží k optimalizaci úložiště, které bylo v počátečním studiu bolestně chybí.

Studio také získalo úložný prostor v kuchyni, TV a obývacím prostoru.

Skandinávský pohled v centru pozornosti ve studiu!

Když pověřil agenturu Transition Interior Design, majitel chtěl výzdobu v červených cihel a průmyslovou střechu v americkém stylu podkroví ... Chyba! Margaux Meza a Carla Lopez doporučili mladému muži skandinávský styl. Obrázky hovoří samy za sebe, aby je dokázaly správně ... Materiály, tvary a barvy drahé skandinávskému stylu jsou tam. Světlé dřevo je přítomno díky dubovým parketám. Najdeme ho na policích knihovny a v televizním koutku, kde zasahuje do drobných doteků. To je také najité na stěnách, na nábytku a dokonce i na geometrickém dřevěném efektu věřence v porcelánovém kameni, kde je integrováno s jemností. Teplo a přívětivost dřeva je zmírněno všudypřítomností bílé, která udržuje světlo na cihlové zdi (Castorama), na koberci (AM.PM) a nábytkových prvcích se skandinávským vzhledem. Barva je konečně označena prostory a posiluje vizuální jednotu. Líbí se nám myšlenka azurové modři na stěně ložnice pro trochu větší hloubku. Také se nám líbí myšlenka skandinávského houpacího křesla se zaoblenými čarami, umístěná do výzdoby, jako by lépe vytvořila přestávku s přímými liniemi zdi knihovny. Oblečený v oranžové barvě, ví, jak vyniknout ... Velký úspěch pro tento malý prostor, který vidí život velký.

Světlé dřevo, čistý nábytek, pastelové tóny: v tomto malém ateliéru, který má všechno skvělé, jsou přítomny všechny kódy skandinávského stylu!